ICAM ICAM ICAM ICAM ICAM ICAM ICAM ICAM ICAM ICAM ICAM ICAM ICAM ICAM ICAM ICAM
Mobila moale moderna in Chisinau | ICAM.MD

Mobila moale moderna in Chisinau

Istoria SA "ICAM": cum s-a creat mobila de calitate înaltă în Chișinău

 

Fabrica de mobila moale Icam

SA "ICAM" - este o întreprindere cu o istorie bogată, care cuprinde zeci de ani. În această perioadă, fabrica a reușit să producă sute de mii de unități de produse, fiind lider în producția mobilierului autohton. Acum, fiecare locuitor al capitalei știe care este cel mai bun magazin de unde se poate cumpăra mobila moale Chisinau. De-a lungul istoriei sale, SA "ICAM" a trecut prin zeci de etape de transformare, de fiecare dată mărind volumul de producție și modernizînd procesul tehnologic. Astăzi, toți care doresc să cumpere mobila moale Chisinau, cunosc adresa magazinului nostru. Toate acestea au devenit posibile datorită producerii mobilei calitative, care a fost apreciată de către cumpărători. SA "ICAM" a inventat și implimentat și continuie să producă modele moderne de canapele, astfel a reușit să îmbunătățească în mod semnificativ nivelul industriei producerii de mobilă în Moldova.

 

În 2014, întreprinderea "ICAM" a sărbătorit o dată jubiliară. Fabrica a împlinit 70 de ani de la momentul istoric al fondării!

 

Întreprinderea SA "ICAM" și-a început activitatea în anul 1944 sub forma unui atelier de producerea mobilierului.

 

Între anii 1947 și 1950, întreprinderea a primit denumirea de agent economic - "Кишиневская деревообрабатывающая фабрика - Fabrica de prelucrare a lemnului din Chișinău". În 1950 se observă o creștere a gamei de produse și a volumelor de producție a mobilei,cum ar fi: scaune, dulapuri, dulapuri de bucatarie, mese, canapele și așa mai departe, se elaborează noua mobila moale moderna. Chișinău și alte localități ale Republicii, tot mai des se adresează către întreprindere cu comenzile sale.

 

Între anii 1956-1965, agentul economic cu denumirea "Fabrica de mobilă nr 1 din Chișinău", își înnoiește semnificativ gama de produse și crește volumul de producție. În această perioadă se remarcă o schimbare în linia de producție a întreprinderii. Fabrica nu mai produce taburete, scaune și dulapuri pentru vesela. În legătură cu creșterea cererii la cumpărarea mobila moale, întreprinderea începe creșterea fabricării de canapele și fotolii pentru relaxare, orientându-se și stabilindu-se pe producerea de mobila moale.

 

Între anii 1966-1970 anii "Fabrica de mobilă nr 1 din Chișinău" primește Statutul de nivel Republican, fiind înregistrată în calitate de "Fabrica de mobilă nr. 1". De acum înainte, mobila moale moderna din Chișinău începe să fie produs într-un volum mult mai mare.

 

În anii 1986-1990 se efectuează implementarea metodelor moderne de gestionare a activității de producție a materialului de tapisare pentru mobila moale - mobila capitonată. Această perioadă se caracterizează prin reasamblarea tehnică și modernizarea materială de bază, precum și introducerea în procesul de producție a stilurilor de mobilier clasic și retro. Comercializarea mobilei se acsa pe principiul ”Mobila moale la preturi mici”.

În 1988, paralel cu distrugerea sistemului centralizat de administrare, are loc trecerea la economia de piață. Fabrica a trecut la un nou sistem de management perfectând forma sa juridică și organizatorică, fiind înregistrată ca:

• Întreprinderea Populară "ICAM";
• Întreprindere colectivă "ICAM";
• Din octombrie 1993 – societatea închisă pe acțiuni;
• 1997 - societate deschisă pe acțiuni;
• 2000 – societate privată pe acțiuni.

 

În ciuda dificultăților de tranziție, în condițiile economiei de piață întreprinderea a reușit să păstreze toate cele mai importante valori fără a pierde nivelul atins. Chiar și în perioade cele mai drastice ale economiei, care s-au memorizat în anii 1995-2000, am creat condiții prielnice pentru fiecare, care își dorea să cumpere mobila moale la preturi disponibile în Chișinău și în afara acestuia.

 

Începând cu anul 2000, volumul de producție treptat a început să crească.

 

De-a lungul istoriei sale SA "ICAM", mereu pune în aplicare principiul de a crea mobilier de înaltă calitate la prețuri accesibile.